21 maart 2024 | Van Mossel Waalwijk

De Occasion van het Jaar Award

Verkiezing Occasion van het Jaar 2024 van start

Op 21 maart onthullen we tijdens het AM Remarketing Event welke auto de titel Occasion van het Jaar 2024 in de wacht sleept en daarmee de Peugeot 208 opvolgt.

Het eerste juryoverleg voor de verkiezing van de Occasion van het Jaar 2024 heeft inmiddels plaatsgevonden. Elk jaar komt de vakjury meerdere keren bijeen om met een vaste selectieprocedure te bepalen welke occasions genomineerd worden, welke auto’s van deze longlist in de top vijf belanden en tot slot welk model de Occasion van het Jaar wordt.

Het selecteren van de Occasion van het Jaar is geen sinecure weet Wierd Meijering, jurylid en beëdigd taxateur en veilinghouder motorvoertuigen:

 “Allereerst kijken we naar harde data zoals verkoopcijfers, stadagen en restwaarden. Daarnaast kijken we ook naar het zoekgedrag van consumenten online. Welke auto’s staan het meest in de belangstelling?”

Ook wordt een groot beroep gedaan op de professionele kennis en kunde van de juryleden, die stuk voor stuk tientallen jaren ervaring hebben in de autohandel. “Denk hierbij aan de kwaliteit van de auto en van de importeur c.q. dealerorganisatie. Een stabiel prijsbeleid en garantiebepalingen spelen zeker ook een rol. Daarnaast kijken we echt naar auto’s die ons als jury een warm gevoel geven. Dat hoeft niet altijd de populairste auto te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een auto zijn die de consument nog niet heeft ontdekt en waar wij wel hoge verwachtingen van hebben.”

Kan Meijering al een tipje van de sluier oplichten over een eventuele winnaar? “Haha nee, het is allemaal strikt geheim. En in dit stadium zijn we ook echt nog niet zover. We hebben nu een longlist van 50 auto’s om te beoordelen. Die gaan we terugbrengen naar een top vijf en op 6 februari selecteren we uit die lijst een winnaar. Pas op 21 maart maken we die winnaar bekend!”

Jury

De AM Occasion van het jaar wordt verkozen door een brede vakjury. De top 10 van genomineerde auto’s wordt vastgesteld door een vakkundige jury.  Importeurs mogen hun presentaties geven aan de jury tijdens de importeursdag.

De juryleden van dit jaar zijn:

Tony Vrijsen – Commercieel directeur BCA Autoveiling
Paul de Vries – Oprichter #DCDW en ambassadeur van Marktplaats
Michel Corveleijn – Internationaal directeur business development van VWE
Kees Berkhof – Occasion & remarketing directeur Van Mossel
Sander de Jong – Eigenaar Bleeker & De Jong
Jeroen van den Broek – Beëdigd expert/taxateur motorvoertuigen en gebruikte autospecialist
Wierd Meijering – Ondernemersadviseur en taxateur motorvoertuigen
Arnoud Lohmeijer – Manager remarketing ALD

Registreren