23 november 2022 | Expo Greater Amsterdam

“Het leasingevenement is een must-visit voor alle managers en directieleden van lease maatschappijen.”

Luberto van Buiten
Hoofdredacteur Automotive

Automotive Leasing Event
De OEM trekt aan de touwtjes

De machtsverhoudingen in de leasemarkt veranderen. Door de schaarste aan auto’s is de tijd van hoge kortingen voorbij. De OEM positioneert zich steeds vaker als concurrent van de universele leasemaatschappij. Aan de andere kant hebben beide partijen elkaar ook nodig om in de groeiende en veranderende mobiliteitsbehoefte van (zakelijke) consumenten te kunnen voorzien. Tijdens het Automotive Leasing Event, dat plaatsvond op 23 november in de Expo Greater Amsterdam te Vijfhuizen, waren de veranderende krachtsverhoudingen in leasing dan ook één van de belangrijkste onderwerpen. Diverse experts hebben hier hun licht over laten schijnen.

Houd mij op de hoogte

Maar de leasemarkt kent natuurlijk veel meer uitdagingen dan alleen de concurrentiestrijd met captives: de behoefte aan mobiliteit verandert en een vergaande digitalisering is nodig om in deze behoefte te kunnen blijven voorzien. Innovatie-expert Cecile Cremer deelde haar visie op hoe de technologische innovaties het (mobiele) leven van de mens steeds meer vergemakkelijken. Een sessie waarin bezoekers vooral geïnspireerd werden om over de muren van de eigen markt te kijken en nieuwe ideeën op te doen.

Automotive Lease maatschappij top 60

En gelukkig veranderde niet alles: zo werd er tijdens het Automotive Leasing Event traditioneel ook de Automotive Leasemaatschappij top 60 uitgereikt. Met daarin een aantal verrassende verschuivingen in de lijst van grootste leasemaatschappijen en diverse trendanalyses.

Fleet Expo 2022

Het Leasing Event vond gelijktijdig plaats met de Fleet Expo. Deze beurs, met meer dan 60 exposanten, was een ideale plek om uw klanten te ontmoeten. Daarnaast waren er diverse sessies, onder andere over:

  • Wat zijn de duurzaamheidsambities van de grootste fleetowners en hoe proberen ze die te verwezenlijken?
  • Wat is de impact van het wegvallen van de bpm-vrijstelling op bestelauto’s?
  • De belangrijkste resultaten uit het jaarlijkse Nationale Zakelijke Mobiliteitsonderzoek
  • De verkiezing van de Bestelauto en Belofte van het Jaar 2023

Het evenement vond plaats op 23 november in de Expo Greater Amsterdam te Vijfhuizen.

Houd mij op de hoogte

Dit evenement was expliciet bedoeld voor managers en directieleden van leasemaatschappijen.

Partners