Stichting Overleven met Alvleesklierkanker

Het AM Driving Business Gala staat dit jaar wederom in het teken van het goede doel Stichting Overleven met Alvleesklierkanker van prof. dr. Casper van Eijck. Hiermee benadrukken we dat we als branche een sterke maatschappelijke betrokkenheid hebben.

Middels een veiling met bijzondere en ludieke items willen wij dit jaar de opbrengst verdubbelen. Zodra de veilingitems bekend zijn, brengen u daarvan op de hoogte.

Support Casper

De stichting is zeer gemotiveerd om nieuwe behandelmethoden te vinden die het leven van de alvleesklierkanker patiënten kunnen verbeteren en verlengen.

De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. In september 2015 startte de campagne en een paar maanden later is de Stichting opgericht. De grondleggers zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. Zij kwamen tot de ontdekking dat er schrikbarend weinig aandacht is voor alvleesklierkanker. Vermoedelijk omdat de meeste mensen er zó snel aan overlijden dat er geen tijd en ruimte is om acties op te zetten of aandacht te vragen. Dát gegeven, in combinatie met het feit dat meer dan 90% van de patiënten het niet overleeft, is reden om hier niet langer genoegen mee te nemen. Met de Stichting en deze campagne is het doel de bewustwording rond alvleesklierkanker te vergroten en tegelijkertijd structureel geld in te zamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken.

Casper van Eijck

Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck die al meer dan 25 jaar als specialist is verbonden aan het Erasmus MC. Hij heeft, samen met zijn team hele concrete plannen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Casper van Eijck is niet alleen een gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Hij is ook enorm betrokken bij zijn patiënten die uit binnen-en buitenland komen. Jarenlang je eigen patiënten zien overlijden omdat er nauwelijks behandeling mogelijk is, zou kunnen leiden tot afstomping en afstand. Maar dat is wel het laatste waar Casper aan lijdt. Hij ziet het juist als zijn taak om mensen goed te begeleiden in hun laatste levensfase, wanneer duidelijk is dat er geen genezing meer mogelijk is. Hij gelooft sterk in die menselijke benadering. Tegelijkertijd is hij zeer gemotiveerd om nieuwe behandelmethoden te vinden en is hij er ook van overtuigd dat het anders kan. Bijvoorbeeld met viro-immunotherapie. Met dank aan de donaties die tot nu toe al zijn ontvangen is het onderzoek naar deze hele nieuwe behandeltherapie begin 2016 gestart.

Meer informatie over de stichting vindt u hier.

Draag bij